Mole National Park
Door: Anne
Blijf op de hoogte en volg Anne
15 Juni 2010 | Ghana, Tamale
Ons was verteld dat we een half uur voor het vertrek van de bus aanwezig moesten zijn, dus om 1 uur waren wij netjes op het drukke busstation. We zochten een bankje in de schaduw op in de verwachting dat de bus er ieder moment aan kon komen. Ondertussen werd je gek van de mensen die vanalles aan je proberen te verkopen door constant hetzelfde zinnetje te roepen: nice pure water of nice bisquits. We zagen steeds meer blanken komen die vast ook naar Mole zouden gaan dus die hielden we maar goed in de gaten. Er kwamen steeds wel bussen en dan werd er iets onverstaanbaars omgeroepen, maar niets wat leek op Mole. Om half 4 ging ik toch maar eens vragen of we de bus misschien gemist hadden en of dat hij überhaupt nog zou komen. Het antwoord was heel simpel: it will come, every bus will come. Tja okee, maar wanneer dat bleef een raadsel…
En dan eindelijk, na bijna 4 uur wachten, iets voor 5 uur werd er omgeroepen dat de bus naar Mole National Park klaarstond. Het was een oude bus en ik zat heel fijn opgepropt tussen 2 mensen. We hadden al gehoord dat het een ontzettende hobbelweg was, maar het eerste uur reden we erg snel over een asfaltweg. Maar toen opeens begon de slechte weg en had ik het gevoel ongeveer 3 uur op een hele hevige trilplaat door te brengen. Ondertussen was het ook al donker dus van de omgeving die langs deze weg zo mooi blijkt te zijn, kregen we niks meer mee. Deze lange afstandsbus was ook meteen een lijnbus en overal stapten mensen in en uit en het hele gangpad stond vol met mensen. Ook overal waar we stopten kwamen verkopers aangestormd om via het raam water, vis, fruit enzovoort te verkopen. Om 9 uur kwamen we dan eindelijk in Mole aan. We kregen een mooie kamer met airco, koelkast en tv. Er was alleen maar 1 haakje voor 2 klamboes dus moesten we de kamer een beetje verbouwen om beide klamboes aan dat ene haakje op te hangen. Daarna kregen we nog wat rijst te eten en toen zijn we naar onze kamer gegaan om nog een beetje voetbal te kijken en lekker in de aircokou te gaan zitten. ’s Nachts had ik het ijskoud omdat we de airco op 18 graden hadden gezet, ik lag echt te rillen in mijn bed haha.
De volgende ochtend konden we om 7 uur meelopen met een safari maar dat was echt even te vroeg voor ons dus besloten we dat de volgende dag te gaan doen. Toen rond 8 uur uit ons bed kwamen zaten er in de boom achter onze kamer allemaal apen en er liepen zwijntjes voorbij; zo leuk om te zien! Tijdens het ontbijt leerden we 4 Nederlandse meiden kennen die na een project in Accra nu aan het reizen waren en daar zijn we de rest van de dagen gezellig mee opgetrokken. Na het ontbijt konden we de olifanten in de poel zien vanaf het uitkijkpunt van het hotel. Iedere ochtend tussen 9 en 10 komen ze daar om te drinken en te zwemmen. Dat was echt fantastisch om te zien. Ondertussen kwamen ook de bavianen naar het hotel om vanalles te stelen en iedereen bang te maken. Van verschillende mensen werd het ontbijt gestolen en ook zonnebrandflesjes, telefoons, sigaretten en tassen waren niet veilig; ze zijn echt brutaal en soms ook nog agressief! Verder hebben we de hele dag een beetje aan het zwembad gehangen en gerelaxed.
Zondagochtend gingen we dan wel de safari doen dus stonden we om 7 uur klaar. Tessa en ik gingen samen met de Nederlandse meiden en een gids met een geweer ;) We gingen richting de poel die je vanaf het zwembad kunt zien en de olifanten kwamen net aanlopen om te gaan zwemmen. We konden heel dichtbij komen en het was echt prachtig om te zien! Er zaten er een stuk of 6 in het water en 1 stond nog op het land en daar stonden wij tussenin, maar volgens de gids maakte dat niet zoveel uit. We zagen ook krokodillen zwemmen en er zat een schildpad op een olifant; iets wat onze gids nog nooit had gezien dus dat was heel bijzonder haha. Daarna liepen we verder door de bossen en savanne en zagen we nog apen, zwijnen, waterbokken, kobs en bushbucks. Als laatste zijn we nog een keer teruggegaan naar de olifanten die er nog steeds waren. Om 9 uur waren we weer terug in het hotel en gingen we ontbijten om vervolgens weer lekker aan het zwembad te gaan liggen. Om 2 uur gingen we natuurlijk Ghana-Servië kijken in de kantine. Helaas moesten we een kwartier voor tijd weg omdat we een jeepsafari hadden gereserveerd en die kon, in tegenstelling tot de bus van vrijdag, echt niet een kwartiertje later :S Tijdens de safari kreeg de gids een telefoontje dat Ghana had gescoord uit een penalty dus iedereen was weer blij :) De safari viel een klein beetje tegen omdat we geen olifanten meer hebben gezien (en de andere groep die het rondje andersom reed wel :(). Wel konden we wat verder het gebied in en de natuur was ook heel mooi om te zien en we hebben wel apen en allerlei antilopensoorten gezien. ’s Avonds heb ik lekker nog een keer frietjes gegeten en we spraken met de Nederlandse meiden af dat ze de volgende dag wel bij ons thuis konden blijven overnachten, we hebben hier toch plek genoeg. De bus terug naar Tamale vertrok om 4 uur ’s nachts; wat een tijd :S en die ging dus wel op tijd zodat we om iets over 8 alweer in Tamale stonden. We zijn met z’n zessen gaan ontbijten bij een hotel om vervolgens naar ons huis te gaan en Nederland-Denemarken te gaan kijken. Daarna gingen we weer richting de stad om te lunchen bij Sparkles, winkelen en boodschappen te doen. Uiteindelijk waren een beetje laat pas weer terug bij het internetcafé en hebben we nog wat bij een cafeetje in de buurt wat gedronken. Om 9 uur gingen we maar eens naar huis want we moesten ook nog koken en waren eigenlijk doodmoe van de lange dag.
Een heleboel foto’s staan op: http://picasaweb.google.com/113306819244800693093/MoleNationalPark
Groetjes Anne
15 Juni 2010 - 20:51
Mama:
Wat een fantastisch weekend!Het klinkt geweldig en wat een mooie foto's.
xxx mama
16 Juni 2010 - 08:57
Suzanne:
Hey hey
Gaaf zeg! En mooie foto´s ook! Waar gaat het volgende tripje naartoe?
Groetjes! -
16 Juni 2010 - 09:35
Penny:
Hey Anne,
Gaaf zeg! Wat betreft die bus, klinkt zo herkenbaar haha.
Echt gaaf die beesten allemaal te spotten, mooie foto's ook!Dat heb je toch maar mooi meegemaakt ;)
Xxxjes
Pen -
16 Juni 2010 - 14:44
Annelies:
Ha Anne!
Wauw, klinkt als een geslaagd weekend! Geen big 5, maar wel erg mooie foto's, vooral van die schildpad ;)
Ben benieuwd naar je volgende verhaal!
Liefs -
16 Juni 2010 - 18:06
José V/d Linden:
Hoi Anne,
Wat een ervaringen,lijkt
me super om met een totaal andere cultuur kennis te mogen maken.
Al die dieren ...zo dicht
bij...geniet ervan.
Liefs José en Rien -
17 Juni 2010 - 12:01
Sylvia:
Hee anne,
Wat een super mooie foto's allemaal en al die dieren zo leuk:) vooral die elanden zijn mooi zo in de natuur, en ghana heeft het toch maar goed gedaan op het wk:P
Groetjes Sylvia -
19 Juni 2010 - 14:37
Marianne Heeren:
Hoi Anne,
Wat een mooie foto's van al die dieren. Nou vond ik jou foto ertussen wel erg leuk. Je ziet dat je het naar je zin heb daar.
Groetjes Marianne,Ad en het restje. -
21 Juni 2010 - 10:43
Thomas:
Die ene favoriete foto is van kauna matata! -
21 Juni 2010 - 10:44
Thomas Opnieuw: